ARI VE ARICI DÜNYASI

ARI VE ARICI DÜNYASINA HOŞ GELDİNİZ

7 Ocak 2008 Pazartesi

RİZE KALKANDERE li arıcı ağabimiz İsmail CEBİR in yeni doğandaki arılığına ziyaret

06-01-2008 pazar günü Kerim YENER hocayla RİZE KALKANDERE li İsmail CEBİR ağabinin Yeni doğandaki arılığını ziyarete gittik.İsmail ağabinin arka kısmında görülen külübe gezginci arıcının olmazsa olmazlarından bu külübe sökülüp bir kaç parça halinde kamyona yüklenip istenilen yere götürülebiliyor.
Zıraat Mühendisi Kerim YENER bu beldede açacağı arıcılık kursu ile ilgili değerlendirmelerde bulunup yer ve zaman belirlemelerinde bulundu.
İsmail ağabimizin en büyük arzusu İstanbul anadolu yakası arıcıları olarak kooperatifleşmek.
İsmail ağabinin deyimiyle kış günlerinde bütün gününün geçtiği kovanların bakım yeniden imalatın olduğu mekanı bu mekanda arıcılıkla ilgili yok olan şey yok.

Kerim YENER ve İsmail CEBİR ağabi birlikte görülmekteler


İsmail ağabi kolonilerinin kafkas ırkı olduğunu ve kar yağmadan önceki güneşli günlerde ki kontrollerinde hemen hemen bütün kolonilerinde açık ve kapalı yavrunun mevcut olduğunu bunun üzerine 2 şer kg kek verdiğini Kerim hocaya anlatırken



İsmail abi Kerim hocaya arıları ile ilgili bilgiler verirken




İsmail ağabinin arılığından bir bölüm





KARADENİZ linin olmazsa olmazlarınndan her RİZE linin arılığında mutlaka eksik olmayan kara kovanlar değerli hocam Mustafa KABAOĞLU nun kini inceleme fırsatı bulabilmiştik ama İsmail abininkilere kar engeli vardı.





1 yorum:

Adsız dedi ki...

ya nasıl bal yeir