ARI VE ARICI DÜNYASI

ARI VE ARICI DÜNYASINA HOŞ GELDİNİZ

27 Nisan 2008 Pazar

FINDIKLI'DA ORGANİK BAL ÇALIŞMASI




değeli arıcı dostlarım insan kendi yöresinde arıcılıkla ilgili haberler görünce ap ayrı bir haz duymakta yine bu gün ilçeme özgü sitede bu haberi görünce sizlerle paylaşmayı istedim. bu arılık orman içinde ayıdan korunmak maksadıyla bu şekilde inşa edilmiştir




FINDIKLI'DA ORGANİK BAL ÇALIŞMASI
Organik bal üretimiyle ilgili çalışmaları izlemek üzere Fındıklı ilçesine giden Rize valisi Kasım Esen, ilçenin turizmin yanında tarımda da öne çıktığını söyledi.
27 Nisan 2008 Pazar 18:24



Fındıklı'da, ''organik bal'' tanıtım toplantısı yapıldı. İlçenin Yaylacılar köyünde düzenlenen toplantıya Rize Valisi Kasım Esen, Fındıklı Kaymakamı Erkan Kılıç, Fındıklı Belediye Başkan Yardımcısı Murat Köseoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş İkram Dağdelen, İl Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, il genel meclisi üyeleri Ahmet Uzuner ve Özcan Yüksel, daire amirleri, muhtarlar, organik bal üreticileri ve vatandaşlar katıldı.
fındık, kivi ve likapadan sonra bal üretimine başlandığını söyledi. İlçedeki vadilerde bulunan bütün köylerin organik üretime geçmesini isteyen Esen, ''Göreve başladığımda öncü ilçe kavramını ele almıştım. Arkadaşlarımız Fındıklı'yı turizmde öncü ilçe olarak belirlemişlerdi. Ancak gördüğüm kadarıyla 1,5 yıl içinde yapılan çalışmalarla ilçe organik tarım konusunda öne çıkmaya başladı. Biz de Fındıklı'yı organik tarımda ve turizmde öncü ilçe yapma hedefindeyiz. İstekli olan köy muhtarlarının da bu konuda desteğini bekliyoruz'' dedi.
Kaymakam Kılıç ise Yaylacılar köyünde bal üreticileri tarafından sertifikalı organik bal üretimi yapıldığını belirterek, ''İl Özel İdaresi ve Köylere Hizmet Götürme Birliğince bu bölgede organik bal üretimi yapılmaktadır. Şu anda Yüksel İncegümüş, Hasan Kutluata, Sühan Kutluata tarafından organik bal üretimi yapılmaktadır. Diğer tarım dallarında da organik ürünler üretilmektedir. Organik ürün yetiştiriciliği konusunda ilçe olarak vatandaşlarımızı desteklemeye devam edeceğiz'' diye konuştu. Tanıtım toplantısının ardından, organik arı kovanlarının olduğu bölge gezildi.

1 yorum:

Mehmet Gündoğdu dedi ki...

Sayın Kadıoğlu organik çalışmalarınızda başarılar dilerim
Türkiyede organik konusunda bir çalışmalar başlamaktadır bidede organik fındık ve organik sebze yetiştiriciliğine başlanmaktadır bizim koyde başladı bu konuda 19 mayıs üniversitesinden uzman profösörler köylüye 6 ay kurs verdiler onlara çok teşekkür ediyoruz hayırlı çalışmalar