ARI VE ARICI DÜNYASI

ARI VE ARICI DÜNYASINA HOŞ GELDİNİZ

26 Mayıs 2008 Pazartesi

20 çıta arıda hüzünlü son.

değerli arıcı dostlarım 20 çıta arıya ana kabul ettirme işi hüsranla sonuçlandı pazar günü saldığımız ve pazartesi günü içeride rahatça tur atan ana cumartesi günü genel kontrollerde kovandane yumurta nede ana olmayışı kovana yeniden döllü ana kabüllendirme işi olmayacağı için ancak günlük yumurta verme yoluna gitme mecburiyetinde kaldım değişik kovanlardan cumartesi günü 2 çıta günlük ve sütlenmiş yumurtali verdim bu gün yine diğer kovanların kontrolunde olağanın üzerinde iki meme gördüm biri kapanmış diğeride kapanmak üzere yine bu çıtayıda o kovana trasfer ettim aslında bu kovan henüz 8 çıta zayıf sayılabilecek kovanlardan biri verilen temel petek yırtılmış ve oraya 2 adet meme takılmış önce bu memelerin yırtıktan yani bozuk temel petekten dolayı yapılmış düşüncesiyle almıştım fakat sonra anayı görünce yanıldığımı anladım ana gayet yavaş hareketsiz son yumurtlanan yumurtalar düzensiz yumurtlanmış o çıtayı öteki kovana verdiğimede vereceğimede pişman oldum kutularda da hazır anam kalmadıki 7 adet ana kutusunda ana döllendirdik ancak 2 sini benim kovanlarıma kullanmak nasip oldu diğer 5 i ise meçhüle gitti sanki yaparken yanımda idiler gibi sorgusuz kendi malları gibi alıp götürmüşler allaha çok şükür ki beni götürmemişler sadece ana lar yok arı mevcudu olduğu gibi yerli yerinde hatta son kalan birine cuma akşamı baktım yumurta atmış cumartesi öğleden sonra verecektim kovanın birine. vatandaş benden önce davranmış almış götürmüş. ananın döllendikten sonra kutudan çıkması olanaksız çünkü ana izgarası koymuştum. yinede canımız sağ ya allaha çok şükür.

2 yorum:

UĞUR KIRAN dedi ki...

Asım abi,valla harikasın ; bu kadar yardımsever arıcı olarak sizi tebrik ediyorum.O kovana ne yapılabilir en ideal onu bende merak ediyorum başka kovanlara paylaştırsan olurmu acaba yoksa yeni ana çıkıncaya kadar sezon bitmişmi olur, yine en doğru karar senin...

HB dedi ki...

Hani 20. çerçevede yumurtluyordu.

Ayrıca süper ana çıkacak, ana değiştirme memelerini de bu koloniye kaptırmışsınız.

Hazır oğullar heyecan yaptırdı size ...

Gelelim ana kutularına...

Ana kutularındaki işçi arılar hemen yalancılama potansiyeli taşıyorlar. Sizin gördüğünüz o yumurtalar yalancı ana yumurtası olabilir. Ayrıca çiftleştirme kutusunda ana arı ızgarasının ne işi var.

Ana çiftleşme uçuşuna bir kaç kez çıkabiliyor. Ayrıca yumurtladıktan sonra bile başka kutudan gelen analar birbirlerini kırıyorlar.

Sizin tahmin ettiğiniz gibi bir çalınma durumu olmayabilir.