ARI VE ARICI DÜNYASI

ARI VE ARICI DÜNYASINA HOŞ GELDİNİZ

6 Aralık 2008 Cumartesi

bambusun hüzünlü sonu

bu gün arılığa silivride yaptırdığım kovanların sac larını çakmak maksadı ile gittim geçen yıllarda 2 plaka sac köy içinden arıcı arkadaşa vermiştim perşembe günü getirdi 2 plaka sac ı bende dün cuma dan sonra 50*60 işaretleyerek 6 parçaya kestirdim oto kaportacıda ve kenarlarında çapak olmadı en azından sac makası ile kesseydim kenarlarında bir hayli ele diken gibi batacak parçalar kalırdı.
daha önce montalama yaptığım inşşattanda 9 adet 4cm lik sert strafor kalmıştı onlarıda götürdüm arılığakovan içlerine göre kesip daraltmalar yapacaktım bu arada zamanımın çoğunu bambus alınca sadece 2 kapağın sacını çakıp birde kovanların kapağını açıp kaç çıta ile girdiklerinin notlarınıyazdım üstüne üstlük fotoğraf makinesini de götürmeyi unuttum telefonla idare etmeye çalıştım.
arılığa malzemeleri indirdim arabadan hemen bambus aklıma geldi baktım o kovanın altında yerde kıvranıyor aldım avucuma ısı verdim biraz.

baktım hareketlendi yavaş yavaş gezinmeye başladıaklıma bal vermek geldi
arılara mühürlerini söküpte arka plandandan ballarını yalatmayı düşündüğüm çıtalar vardı çünkü bunlarda çok az mühürlü yerler vardı daha önce göz ballarını aldırdıydım mühürlülere dokanmamışlardı söktüm birinin mühürlerini sır tarağına bulaşan ballardan yedirdim elimden biraz doymak bilmiyor.
sonrasında kovan kapağının üzerine damlattım bir damla tamamını bitirdi uçtu gitti birazdan belirdi kovan musluğunda.

bir kaç kez konup havalandıktan sonra



doğru istikamet kovanın içi

bir kaç kez girdi çıktı arılardan tepki görmedi



hatta gelişlerinde sanki tarlacı arı imiş gibi arılara bir şeyler verrmekte idi ama son hüsran bizim oflu hikayesine döndü sonu (ben okudum o uçtu yukarıda ne etti ise gitti aşaği düşti) herşeyin normale döndüğünü görünce işlerime koyuldum güneş batmak üzere idi tekrar bakim dedim.
bizimki yerde yine aldım elime canlı idi tekrar bal vererek ana kafesinin içine koyarak koydum aynı kovanın çıtalarının üstüne.
bu arada arı mevcutlerinde bayağı düşüşler var tarlacı arı mevcudu yok olunca mevcütler 1-2 çıta cıvarında eksilmeler nasip olursa yine iç düzenlemeleri yapacam inşallah yarın güneş olurda yapabilirim havalar daha soğumadan.

2 yorum:

d.m.t dedi ki...

Siyah sarı kostümünün içinde pek güzel duruyordu. Ne olacak zavallı bambusa nazar değdirdik!
Yok bambus böyle; yok bambus şöyle; bu kadar kişi internetten takip etti onu!!!
Olacağı buydu;
Kafese koydunuz ama ölmedi değil mi; söyleyin ona bayram arifesin de bizi üzmesin…

Unknown dedi ki...

demet bacım ana kafesinin içine bir miktar bal koyarak canlı olarak koydum ben elimden geleni yaptım allah ömür verdi ise yaşar