ARI VE ARICI DÜNYASI

ARI VE ARICI DÜNYASINA HOŞ GELDİNİZ

11 Mayıs 2009 Pazartesi

oğlumun askerliğinin bitişi nişantepeli arıcı nın yer kontrolü ve benim kara kovanın son durumu

allaha çok şükürler olsun oğlumun askerliği sağ salim bitti allah bütün askerlerimize sağ salim evlerine askerliklerini bitirip dönmeyi nasip etsin.
bu gün sababah müslim abi aradı arılarımı reşadiyeye götürdüm bi bakabilirmisin diye bak bakalım yerim nasıl olur dedim geldi evden aldı beni önce benim arılığa gittik etrafı kolaçan ettim bazı şeylere baktım sonra dönüp gittik arılığına nişan tepe mahallesinde evinin oradaiken arıları çok rüzgarlı diye burda arı gelişmez demiştim şimdide arılarını iletişim direğinin (baz istasyonunun) 15 - 20 mt re mesafede bir yere koydu inşallah arıları bu seferde yönlerini şaşırmazlar. onun arılık ziyareti bittikten sonra 18- 19 çıta  olan arılarıma 3. katları koydum ne yazıkki benim arılarda bal yok denecek kadar az 5 günden fazla hava bozuk gitse bütün kovanlar ölür valla beslenmezseler  polen durumları fena değil yavru desen yavrusuz çıta yok gibi inşallah yoncalar açtı şimden sonra bal tutmaya başlarlar
kara kovanda nüfüs patlaması oldu ben bu sene bu kovandan bal alabileceğim ümidim yoktu ama şimdi bu hızla artmaya devam ederse iyi bal alabilirim her halde artık peteklerin takılması veyvru atılması çok çabuk olmaktabu gün iyice duman vererek arıyı geri çekilmeye zorladım yumurtalı alanın gözüküp gözükmediğine bakmak için evet sonunda yumurtalı alanda gözüktü

6 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Abi gözün aydın, oğlun askerligini bitirip gelmiş. Darısı diğer askerlerin başına.

Karakovan için bir kaç şey söylemek istiyorum. Eger bir yolunu bulursan o karakovanın anaarısını degiştir. Meysim yarı oldu, sen hala nufus patlaması oldu diyorsun, o kovanı sonbahardan beri besliyorsun. O beslemeye o kovan dolup taşması lazımdı.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Asım abi.Kıy şeker çuvalına doyur arıları.Yoksa onlar seni öpecekler bilesin.

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

Gözün aydın arkadaşım oğlun askerden gelmiş,geçmiş olsun.

Unknown dedi ki...

Asım abi gözün aydın şafak bitmiş karakovan da iyi gidiyor maşallah.

muratakın dedi ki...

Asım Bey:
Bir babanın oğlunu askere göndermesi gibi sağ salim karşılamasıda mutlu anıdır.
O tadı almışsınız.

Unknown dedi ki...

ali bi allah razı olsun amin inşallah
kara kovana sıra gelince son bahardan beri beslediğim doğru fakat sanki 1 ay öncesine kadar hiç bir kıbırdama yoktu zannediyorum kendileri değiştiler anayı yolsa bir ay öncesine kadar yerinde sayan ani şaha kalkmazdı bir anda çünkü ben o kovanı pürene,koca yemişede götürdum dü en ufak arış görmedim kestane balı sezonu bitti stop ettiği yeni başladı şahlanmaya.
yusuf kardeş yeterde artık şu ana kadar hep besledim havalar açık olduğu sürece besleme yok ancak uzun süreli hava kaparsabesleme yaparım.
sağol ali abi allah razı olsun darısı tüm askerlerin başına.
emrah sağol allah razı olsun bakan beğenmiyor ama
evet murat abi günümüz şartlarında ölüp ölüp diriliyon her şehit haberi seni o ana babanın yaşadıkları kadar etkiliyor çünkü oda bir anababanın evladı ben o acıyı 80 li yıllarda amca oğlu ile yaşadım birde döğuda olması ise gece uykularını kaçırıyor allaha çok şükürler olsunki bittisağ salim döndü evine.