ARI VE ARICI DÜNYASI

ARI VE ARICI DÜNYASINA HOŞ GELDİNİZ

30 Ağustos 2009 Pazar

şimşak eyaletinde arı bakanı

bu gün yusuf ile kesilen analarının yerine yeni anaları almak için yeniden gebzeye gittikbakan 9 cıvarında anayı önceden kutulamış biz gidincede 3 tane kutulaı ve saat 15 i geçmekte idi ve öğle namazlarını ne hacı kılmış nede bakan hemen kılmalarını önerdim namazları kıldılar hacı abimiz herhalde izin alamamış olacakki gelmeye niyeti yoktu çok israr edince beni kıramadıbirde iftara kalacağımızı bilse o anda tevbe billahi gelmezdi birde telefonuna bir sapık dadandı hacı abi konuşuyor birileri ile ama korka korka çekine çekine 3. arayışında dedimki ali abi sen bak ali abi baktı telefona adam aradığınada arayacağınada it kadar pişman olmuştur belkide. epey vakit sonra seyithan abi derki eeeee deveden büyük fil vardır
yusufun eline analardan önce bir yavrulu çıta tutuşturuldu bundan sonraki ana kayıpları olursa bu çıtadan oluşturulacak memelerden temin edilecek.ve bu çıtayı 5-6 çıtalık anasız bir arıya verdik.
seyithan abi bu ofis arı bakanına yakışmıyor diye yıktı daha büyük ve konforlu bir ofis yapmaya kararlı yusuf ağanın bir eline analar vede yavrulu çıtayı tutuşturdu bakanım bu arada magazinde ondan geri kalırmıyım.
iki hacı buldular bir birlerini biri yusuf şimşağın kardeşi selim ve geleceğin sakallı arı bakanı diğeri seyithan abimiz.

ya brakın seyithan abime bu kadar baskı yapmayı adam zaten helallık almadan gelmiş hacı nineden yiyeceği azarı düşünüyor zaten doktorlada pek arası iyi değil ismail le desen hakeza birde iftarı burada yapacağımızı yeni öğrendi adam moraller sıfıra indi geldiğinede geleceğinede
binbir pişman.
bu kovanları böldükten sonra 2 kere meme kontrolü yaptım her iki seferde de onlarca meme kestim kovanların genelinden bu üçüncü ali abi ile yaptığımız kontrolde yine onlarca meme takmışlar
birde çok enteresandır bu kovanların analarını 19- 20 - 21 ağustoz tarihlerinde yani son 21 ağustoz tarihinde aldığımızı var sayarsak çıtalarda kapalı dahi yavru yok bu memelerdeki yumurtalar nereden
ali abim bu güne kadar kolay kolay maske kullanmamıştı burada hep maske ile çalıştığı için terledi ve iftardan sonrada üşümeye başladı birde belkide ömründe bu kadar iğne hiç yememişti.
eee her yiğidin yoğurt yiyişi farklı derler ya bizler yemeğimizi bitirdik çay beklerken şimşak garsonluk yaptığı için henüz boğaz kavgasında dedimya her yiğidin yoğurt yiyişi farklı onlarda çay terhvi namazı kılındıktan sonra oysa seyithan abi iftar eder etmez önce çay bizlerde akşam namazından sonra hemen çay sonra terahvi herşey için şimşağa çok teşekkür ederiz allah kesesine bereketler versin inşallah ana arıları şimdi sorunsuz tutar hepsinden güzeli isaklı köyünün zirvesinde terahvi namazı kılmak idi.

1 yorum:

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Asım abi.

Yardımların için teşekkür ediyorum.Ne diyor Tayyip ''Beraber çıktık bu yola,yağan yağmurda '' vesair.Durmak yokkk yola devammm.