ARI VE ARICI DÜNYASI

ARI VE ARICI DÜNYASINA HOŞ GELDİNİZ

3 Ekim 2009 Cumartesi

nihayet kışdüzenine girdim

2 gündür katlı olan kovanların katlarını söktüm ruşetleri 5 er çıta diğer kovanlarıda 7 ile 9 çıta ya ayarladım
NOT: resimlerdeki tarihler 2005 yılını göstermekte kusurum var sa af ola çünkü makinem tamir olduktan sonra hiç ayarlara bakmadım.
aslında ruşet kovanların bir çoğunda var olan mevcut yavrular çıkınca kovanlara sığmayacaklarını düşünüyorum ama yapacak başka bir şeyim yok. şu anlık çünkü elimde normal kovanım kalmadı
3-4 tane boş ruşet kovanım kaldı şu anlık aslında onların da dolma ihtimali yüksek şu an kutularda 3 tane yumurtlamaya başlayan yeni analar var durumlar müsait olursa 9 çıta olanlardan 1 er çıta arı alıp devşirme oğullarda oluşturulabilir benim kutular çok küçük arı onlarda kışlama olasılığı hiç yok ya nasip zaman herşeyin en iyi ilacıdır.

daha önceden bir çok kovanların altlarını bu şekilde delip telledim bir kaç tane vardı unutulan onlarıda dün hallettim

kafkaslarda üst resimdede görüldüğü gibi propolisle kapatıma faaliyetleri başlamış
kara kovanda bakanında dediği gibi benim bakmamla bu seviyelerde kalması ananın sorunlu olduğu aşikar belli oldu









yavru faaliyetleri yağmurların yağmasından sonra polen gelişi başlaması ile birlikte baharı aratmayacak seviyelere geldi ruşetlerde2-3 arasında genel kovanlarda ise yavrulu çıtaları 4 ila 6 arasında değişecek şekilde düzenledim bir kaçtane kovanın anası 2007 model olduğundan yavru faaliyetleri genele nazaraen dahaaz idi. katlı kovanlarda yavrulu çıta oranları ballı çıtaların oranına göre daha azdı varova ilaçlaması yaptığımdan dolayı bu balların yenilemeyeceğinden dolayı.ballıların bir kısmını stoğa çektim sonradan verilmek üzere bır kısmını ise ruşetlere dağıttım.
bu bitki ise biberiye imiş adını yeni öğrendim duyduğuma göre sonbaharda arıların önemli nektar kaynaklarından biri geçen sene müslüm yıldırım abinin bahçesinden saksı ile aldıydım gündüzün arı varken üzerinde şimdi çekerim birazdan çekerim diye akşamı ettik akşam bari çekelimde boşa gitmesin dedim.
birde bu gün sarıcalarda şişelere girişler başladı vede bayağıda sarıca girdi şişelere bir kaç gündür kapanlara ciğer almayı unutuyorum dün hamsi koydum hiç yanlarına bile uğramadılar.şişelere sarıcaların girmesi arıları bayağı rahatlattı

1 yorum:

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

üstad kolay gelsin işi bitirmişsin,
karşıda olduğumdan ssana yardım edemedim. Bu yorumuda bir blduğum bir bilgisayaran yazıyorum.

haaa sahi,;
benim arılardan ne haber sağlarmı.