ARI VE ARICI DÜNYASI

ARI VE ARICI DÜNYASINA HOŞ GELDİNİZ

20 Aralık 2010 Pazartesi

aralık 20 de arılıkta güzel bir gün

                                      

uzun aradan sonra bu gün arılığı ziyaret ettim ilk arılığın kapısını kırmış fırtına başkada bir problem yoktu sadece bu resimdeki  kovanın önündeki ölü arılar ilk görüşte korkuttu beni ama kovanın kapağını açıp örtü naylonundan içeriyi gördüğümde endişelenmeye gerek olmadığını gördüm vede rahatladım  içerde problem yoktu 9 çıtalık bir koloni içerde ölenleri önce kapıya attılar sonrada  uzaklaştırdılar.yaptığım genel taramada sadece 1 tane yedek ana kutularından birinin söndüğünü gördüm başkada bir sorun yoktu geçen 15 günlük salkım sonunda. ondada çok az arı mevcudu kaldıydı farkına vardığımda ise zamanın geç olduğundan müdahale etmedim yani sönmesine razı oldum. yapabileceğim tek şey arı ilave etmekti bunu da  kurtuluş olmayacağını düşündüm ve müdahalede etmedim.
                                    
bu gün ayrıca http://yeftinkovanci.blogspot.com/ adem yamak kardeşimizin yapmış olduğu ana kutularının bir bölümünü yetiştiremediği ve demonte olarak getirdiği kapakların bir kısmının montesini yaptım

                                         
bu gün koloniler güneşi görünce barsak boşaltma uçuşuna çıktılar güzelde bir görüntü oluşturdular seyretmesi de oldukça hoş idi. ayrıca dikkatimi çeken çok önemli bir ayrıntı dikkatimi çekti önceki yıllarda normal şurup verdiğimizde arılar 10 günü aşkın sürelerde salkımda kalıp güneş açtığında uçuşa çıktıklarında öndeki örtüleri ve üstümüzü başımızı sarıya boyarlardı bu gün böyle bir olay yaşamadım özellikle önlerindeki örtülere dikkatle baktım sarıya boyanma olmadığını gordüm bu da demek oluyorki (İNVERT ŞURUPLA) stokları  takviye edilen koloniler de bağırsaklarında  problem oluşmamakta. görüntülerde güzel bir uçuş görüntülenmekte.


                                          
yedek ana kutularını 5 aralık da arılıkların içine aldıydım önlerine değişik metodlar yaparak yani önlerine direk uçuş yapamaları için önlem almıştım o tarıhtan  bu tarihe kadar güneş açtığında yaptığım kontrollerda ara ara arılar eski yerlerini ziyaret etmekte idiler fakat akşam olunca yerlerine döndüler bu günde yine öyle oldu güneş açtığında yine görüntulerde olduğu gibi eski mekanları oğul çıkmış casına  arı kaynaşmakta idi ve yine hava soğuyunca tekrar yerlerine döndüler ve etrafta hiç arı kalmadığını gözlemledim küçücük kutudaki arılar yerlerini unutmadılarda 8-9 çıta arısı olan 2 kovanı da arılığın içine aldıydım onların yerlerinde tek arı uçuşu görmedim gün boyunca.

2 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

Asım abi öyle invert şurup lafları etme afaroz edilirsin sonra:/()sağlıcakla kal...

Unknown dedi ki...

abi çok haklısın ama ben doğru bildiğimi doğru gördüğümü yazıp yayınladım. benim arılık dünya arıcılığına açık ölsede itse de olduğu gibi dos doğru yayınlanmakta. kapalı kapılar ardında vaşikton değiliz. birde şu yorumlar gelmeye başladı sen ve dahil olduğun gurup ne anlar arıcılık tan denmeye başladı.nasıl olsa arıcılık tan anlamıyoz onun için artık afaroz olsakda fark etmez.allah razı olsun uyarın için allaha emanet ol sande sağol