ARI VE ARICI DÜNYASI

ARI VE ARICI DÜNYASINA HOŞ GELDİNİZ

30 Temmuz 2011 Cumartesi

ayçiçeğinde son durumlar

geçen hafta cumartesi  ekip arılarımızı büyükçekmece muratbey mahallesi tarafında bir tarlaya yerleştirdik geçen yıl yeni çiftlikte nektar bitince yine buraya getir diydik 15 gün önce konrole geldiğimizde hiç ısınamamıştım bu raya çünkü etrafta ayçiçek tarlasından çok buğday tarlası vardı fakat ekip den kopmam imkansızdı olsun dedim ve kontrolden 10 gün sonra getirip indirdik arılarımızı bu alana gece inerkendetarlarara dikkatlı bakınca tamamının açtığını gözlemlemiştim.
 arılarımızı koyduğumuz yerden  çatalca sapağina varmadan önceki viyadük  gözükmekte
 bu gün sabah namazından sonra ekip arıları kontrole gidelim deyince gelemem dedim  işlerim yoğun gidip bir kontrol edip dönecez hadı dediğiniz olsun  gidip cuma saatinde köyde idik yerin yakın olması ayrı bir güzellik.
arılarda yaptığım kontroldehiç de önceden düşündüğüm gibi olmadığını çok güzel bal stoklarının olduğunu gözlemledik


etraftaki ayçiçeği tarlarının yanında kavun ve karpuz tarlalarının oluşu  balın kalitesine ve rekortesine olumlu etki yapacağını düşünmekteyiz ekip olarak.
kavunlarda 1hafta 10 güne hasat edilmeye hazır olurlar gibi

çiçeğin geçmiş olduğu tarlaların yanında nenüz açmamış tarlalar mevcudu  bulunmakta
nektar salgılaması bitmiş çekirdeğin oluştuğu  bir çiçek
ekip olarak vardığımız karar herhalde arılarımız bayram ertesine kadar  kalır burada yanlız o kadar yoğun akım varki ana arılar çok dar bir alana sıkıştırımış ki  korkum bloke olması allah nasip ederse önümüzdeki hafta yeniden ziyaret edilip kuluçkalıkta düzenleme yapmak.
çiçekte arılar

6 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Kadıoğlu beklentilerin gerçekleşmesi güzel,verim olunca zahmetler ve zorluklar unutuluyor.Verimli bir hasat diliyorum,kolaylık ve başarı dileklerimle.

Unknown dedi ki...

Asım abi hayırlı sezonlar,inşallah iyi ve bereketli geçer kovanlarını bıraktığın yerde.Kavunlar da harika görünüyorlar,selamlar abi.

Unknown dedi ki...

a.s ilhami abicim evet haklısın birde benim için biraz süpriz oldu hiç beklemiyordum böyle bir verim çünkü çatalca çiçeği verimli değil derlerdi ramazan oluşuile uzağa gitmek istemedik ekip olarak bir haftada bu kadar verim desene böyle devam ederse ve müdahale etmezsek bloke olma rizikosu var diye düşünüyom selam ve dua ile
a.s mehmet kardeşim bu yıl kestnede hüsran yaşadık sayılır inşallah allah ay çiçeği balında yüzümüzü güldürür evet kavunlar güzel gözüküyor yanliz dün sahibi dallarını bir araya topluyordu ilaç yapacakmış yaprakları yanmasın diye imiş inşallah arı larımıza zararvermez selam ve dua ile

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Asım abi,ayçiçeğinden bol bal alman dileğiyle,saglıcakla kalın.

Unknown dedi ki...

a.s vecdi vecdi abicim amin inşallah bütün arıcı dostlarımızınbereketli ürünler alması dileği ile.
cümlemiz sağlık ve mutluluk içinde kalalım.inşallah.

Dr.İBRAHİM ŞAHBAZ dedi ki...

S.A. BU GÖSTERİYORKİ,iNŞALLAH BAL İHTİYACIMIZI KARŞILIYACAGIZ DEMEKTİR.RAMAZANIN İSLAM ALEMİNE HAYIRLI OLMASINI VE BEREKETLİ HASATLAR DİLERİM.