ARI VE ARICI DÜNYASI

ARI VE ARICI DÜNYASINA HOŞ GELDİNİZ

26 Temmuz 2011 Salı

eyalette arıcılık bütün cinslerde tam faaliyette

 bu gün eyalette boya yerine arı işleri ile uğraştım geçen hafta çarşamba günü eyalet başbakanının yapmış olduğu lavra transferinden 19 tane tutmuştu bu gün iki hafta önce analarını öldürüp  ertesi gün çıkmak üzere olan ana memeleri vermiştik  bazıları tutma dıydı bazıları da  çiftleşme uçuşundan dönemedi lerdi bu gün  verilen listeye göre kontrollerini yaptım meme dağıtımı yaptım  bir kaçıda yaşlı lavralardan ana yaptılar fakat onlara şimdilik müdahale etme şansım olmadı çünkü içindeki arı mevcüt leri yeni verilecek memelerin 10 gün sonra çıkıp döllenmesi istirahat ı ve yavruların çıkışı  süresini  kaldırabilecek güçte değildi var olan ana yumurtlayıp mevcudu toparlarsa karniyol ile yeniden değiştirilebilir
 bu meşhur ağustoz böceği ormanda o kadar varki hep bir ağızdan saz çalmaya başladıklarında ormanı inletiyorlar kendileri minnacık sesleri kulak çatlatacak cinsten.
 eyalet sarıca ve eşek arı cenneti olma yolundailerlemekte evin bitişiğindeki depoda 2 adet eşek arısı ev inşaatı devam etmekte  eşek arısı cirit atmakta etrafta bizim baş bakanın gözüne hiç görünmemişler
 bu ikincis,mimariye bakılırsa mütaide yakışır cinsten gözükmekte
bu geçen hafta uyarı maksadı ile yayınlarıp uyarıda bulunulmuştu tatil modunda olunulduğuldan es geçildi inşallah yarın mimarilerine dokanmadan canlılarını yok etmeya çalışacağım.

2 yorum:

adem yamak dedi ki...

asım abi . bir veterinere git ve bufon diye bir toz ilaç var ondan al eşşek arısının yuvasına sadece bir çay kaşığı kadar dök. allah rahmet eylesinde eşşek arıları ve sarıcalara. akşam dök hiç bitane kalmaz ama sakın elle temas edipbişe yeme sonra sana rahmey okumakzorunda kalmayalım.selamlar saygılar.

Unknown dedi ki...

adem dediğini biliyomhatta o tozdan var arı lığım da var fakat buradakiler senin oradaki gibi eşek arı ve sarıcaların yuvaları yerde değil çatıda olunca ancak işi rayt çözebil di bu gün eyalette kileri hallettim birde kendi arı lığım da vardı onuda hallettim fakat 2 aşıda oldum.sarıcalar dan.