ARI VE ARICI DÜNYASI

ARI VE ARICI DÜNYASINA HOŞ GELDİNİZ

22 Temmuz 2011 Cuma

öteden beriden.

 
 enginarlar ların sebzelerini hasat ettikten sonra1 tane kalmıştı küçücük  hasat emilecek durumda değildi bile  dün üzerindeki bambuslar  dikkatimi çekti normalde bu çiçek açana kadar  çevrede hiç bambus görmemiştim uzun zaman  dan beri bu çiçek açyıktan sonda arılık bambus cenneti olu verdi
 bambus,sinek ve kelebek ziyaret etmekteler hiç bal arısının ziyaret ettiğini hiç görmedim dün eyaletten gelen misafir koloniler tarafından öyle bir aşı oldumki  motor ile sağlık kabinine zor yetiştim mosmor olmuştum serum takılıp 1 saat müşade aldında kaldım anca kendime geldim.daha çok karın kısmından isabet aldığim için etkilendiğimi düşünmekteyim oysa kafadan kollardan ayaklardan onlarca aşı oluyordum hiç etkilen memekteydim..
 
eyalet baş bakanı bu günden itibaren 1 hafta tatile gittiğinden eyaletin ferforje lerini boya yaparken bazı yapılması gereken işlerin tarifi için gittim eyalete  ayrılmadan önce baş bakan tek başıma yaptığım lavra transferini kontrol edelim mi  olur dedim  önceden gittin açtım 8 no yu  valla 29toplamdan 19 adedi tutmuş ilk denemede bu başarı hiçte yabana atılalacak bir durum değil maşallah subhanellah. bu arada dün yaptığım lavra transferine kendi arılığımda  0 çektim yani 80 adet lavratransferi yaptım bir tane dahi tutmadı bu sabah eyalet dönüşü yineledim transfer işlemini akşam yaptığım kontrolda 80 i de tuttu besleyici koloniler transfer ettim . dünkütransferin tutmyış sebebi yüksük lerin içlerini saf alkol ile temizlemiştim ucar düşünmüştüm demek ki kalıntı  kaldı ki tutmadı hiç biri 

polen hırsızları arivearicidostu
bu gün ayrıcadepodagüneş ısısı ile kurutmaya çalıştığım polenlerde  arıların  polen deposunun içinde polen depolarını doldurmaya çalışmaları enteresan bir durum.

8 yorum:

adem yamak dedi ki...

geçmiş olsun allah korusun tekbaşına iken ya orda bayılsaydın seni kim kurtaracaktı kendine dikkat et .bu aradada serumdan enerjiyi topladın kim tutar seni ayçiçeğinde.

cuneyt dedi ki...

yabancının malı değil.kendi ürettiklerini alıyorlar helal et.:))))

Mustafa Doğan dedi ki...

Büyük geçmiş olsun Rabbim cümlemizi korusun. Bu işin riskli yanları...

Erdoğan dedi ki...

Asım Abi,

Geçmiş olsun. Aman dikkat.

Eyalet bakanı tatile çıktığına göre koltuk sana kaldı demektir :)

Selamlar.

ÇAYLI dedi ki...

aman abi dikkat et gecmiş olsun.

Unknown dedi ki...

adem kendi arılığımda olduğum için etrafım komşularım sağ olsun sorun olmaz ama ecel orada geldi ise de zaten yapacak bişey yok.
cüney kardeş yabancının malı deyince anladığım kadarı ile cevap veriyorum bal sağımı yapmıyordum bu koloniler saldırgan bir ırk 8 parçaya bölümüp benim arılığıma karniyol ana memesi verilip 7 adet i içinde 2 şer çıta arı bulunan kovan cıklar.
mustafa kardeş sağolamin inşallah.
amin erdoğan kardeş kotukta gözüm yok mazbatasıda sakal lı arı bakanını da yanında götürdü.
mehmet kardeş bu iş dikkatle olmuyor sebebi ben arılığımda maskeyi unuttum hatta bu kolonilerde geldiğinde 5-6 kere maskesiz kontrol ettim demekki olacağa çare yokmuş.

cuneyt dedi ki...

asım abi yanlış anladın..arılar polenleri alıyorlarya ondan bahsediyordum.

Unknown dedi ki...

cüneyt kardeş teşekkürler şimdi iş çözüldü.