ARI VE ARICI DÜNYASI

ARI VE ARICI DÜNYASINA HOŞ GELDİNİZ

24 Eylül 2011 Cumartesi

kek yapımı ve 1.tur formik uygulaması sonu

 trakyadan arıları getirip bal sağım işi bitti 2012 yılının kekini de yaptırdık içimiz rahat artık eyalet başbakanım yusuf şimşak ile beraber 125 er kg keki yaptırdık ortalama 1 ay önce  65 kg daha yaptırdıydım böylece 2012  yılında yeter bana allah kullanmayı nasip ederse keki şimdiden yaptırmamın sebebi kek bekledikçe invert olmakta. aslında bu konu önceden işlenecekti pc de sorun vardı ben yaşlandım artık der duruyordu tamire götürdüm yenisinialıp geri geldim notebuk hastanesi doktoru kardeşim hakan bu artık yama tutmaz deyince yenisini verip yolcu etti beni eve
bir çok arıcı kardeşim pudra şekeri değirmenini merak edip soruyorlardı gerek msn den gerekse tlf huni şeklindeki hazneye çuval şeker ters devirilerek konuluyor öğütülen şeker altteki depoda stoklanıyor.
mustafa hocanın kazanı 2 çuval şekeri bir seferde kek yapabilecek kapasitede  çarşamba günü erken saatlerde mustafa  hocayı aradım 4 çuval şekeri alıp öğüttü bizde saat 19 cıvarında gittik imalathaneye balları götürdük çok sürmeden 1 saat cıvarında işleri bitirdi hocamız ve büyük oğlu onlarca kez kek yaptırmaya gittim anca müşerref olabildik sağ olsun işlerimizi çabucak halletti hocamız artık bastonla dolaşmaya başladı ğı için biraz işten elini ayağını çekmeye başladı ama onsuzda olmuyor.
bu sefer 2 torba şekerden kek yapım için 10 adet limon koydurdum öncekilerde 1 torba şekerden yapılan keke 10 adet limon koydurmakta idim.
işlerin yoğunluğu nedeni ile ballarını hasat edemediğim kolonilerin bal hasatını bitirdiğimden dolayı  gecikmelide olsa formik uygulamalarını bu gün yaptım aslında hepsini aynı anda yapmalıydım  ama  olmadı işte allah nasip ederse 2. uygulamayı  aynı gün yaparım. 
önceki uygulayaptığım bir kovanda formik uygulama aparatının tabak ve  şişesini unuttum bu gün baktığımda  propolis den duvar örmeye çalıştıklarını gördüm alt resimde uygulamaları daha belirgin görülmekte  

değerli arıcı dostlarım formik asit uygulamasında dikkat edilmesi gereken önemli uyarılar öncelikle asite dayanıklı bir eldiven asiti teneffüs etmemeliyiz gözlerimizi korumalıyız  yada gaz maskesi kullanmalıyız arılarımız içinise önlemler şişe ile uygulama yaptığımızda mutlaka taban ızgaralı olmalı yada uçuş deliği en az 40x2 ebatında açık olmalıdır  anti varova tabanın bir faydası ise bayılarak tabana düşen varovalar bir daha arının sırtına tırmanma şansı bulamadan ölmekteler şişe ile uygulamalarda ise asitin üç gün cıvarında sürekli buharlaşması sebebi ile zaten tabana düşen baygın varovalar mefta olmaktalar.

4 yorum:

ÇAYLI dedi ki...

kolay gelsin abi keki biraz fazla karıştırın .formik uygulamanızda inşallah verimli olsun.. selamlar

Unknown dedi ki...

mehmet kardeş mustafa hocanın işine karışamayız süper kek yapar sorun çıkması no problem.inşallah olur.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Asım Abi.

Bu yıl kekimiz biraz daha sulu oldu ama o da güzel.Bu işi Mustafa abi iyi biliyor.Tahminim oranlarına tam uymuş olsa idik daha süper olacak idi.

SLM ve Muhabbetle...

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

asım kardeşim yine güzel işler ve başarılı olan konular ilen arıcı dosları uyarmışsın sag ol var ol kolaygelsin