ARI VE ARICI DÜNYASI

ARI VE ARICI DÜNYASINA HOŞ GELDİNİZ

4 Ekim 2012 Perşembe

2013 ün kek ihtiyacını hallettim

bu gün yine Sadri abi ile buluştuk önce Kemal SAYAL abinin Polenez arıcılık tesislerine gittik  aletin eksiklerini götürdük ve Sadri abi ile dönüp Sultan beyline gittik kekçi Bünyamin  bizi beklemekteydi onu da yanımıza alarak toptancı markete giderek 4 torba şeker aldık 1 torba bana 1 torba da hemşerim Ahmet BEŞLİ kardeşime 1 er torbada Sadri abi ve komşusuna Bünyamin kardeş işi biraz daha kolaylaştırmış limonların doğranmasını miksere braktı iyide oldu arılar kabukları dışarı atmada sorun yaşamıyacaklar
 Sadri abi ve kekçi Bünyamin  Sadri abinin keki kazanda yoğrulurken komşu arıcının şekeri de makinede çekilip pudra şekeri olmakta
 ve bu gün dolu dolu bir gün yaşadık 4 torba şekerden keki de yaptırdık arabaya yükledik alem dağa doğru yola çıktık.
 Sadri abinin ve komşusunun keklerini çıta taşıma kaplarına doldurduk benimkileride büyük naylonlara.bazı dostlar sorarlar hazırlanan kekler nereye konuluyor diye resimde de görüldüğü gibi.poşetler koyup size teslim edilmekte. (1 çuval şeker 13 kg bal ile işlenmekte)
ve böylece 2013 yılı kek ihtiyacımı 120 kg mın üstünde hazırlamış oldum ALLAH CC hayırlısı ile kullanmayı nasip eder inşallah.

8 yorum:

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Asım Abi.

İhtiyar Mustafa abi nerede.

Kek stoğun bu yıl daha fazla.Anlaşılan yaza da hazırlık var.Kek mayalanarak kendi kendi invert olduğunda arıların aklını başından alıyor.

SLM ve Muhabbetle...

Unknown dedi ki...

ve aleyküm selam kardeşim ihtiyar mustafa abi ispirde kursun kuru fasülye ihtiyacını karşılamak işi ile meşkül evet keki bir yıl önceden yaptırmamın sebebi invert olması. yeni yapılan kek hemen arıya verilince büyük bölümü dışarı atılmakta tabiki bunun kimse farkında değil çünkü arılar uzak bölgelere taşimaktalar bu yüzden kimse görmüyor ne zamanki anti varova tabana sahip olduk bu şeker kalıntıları tabanda gördük anladık seninde bahsettiği gibi mayalanınca zayii ortadan karkmaktadır.

Unknown dedi ki...

hadı bakalım bizede hayırlı keklenmeler demek düşer abi..

Unknown dedi ki...

dayıcım sağol allah razı olsun

ÇAYLI dedi ki...

slm. kek arının sigortası der .hep benim patron nezaman kekten uzaklaştım hep sorun yaşadık. bende şimdiden ayarladım. sevgiyle muhabbetle kalın

Unknown dedi ki...

mehmet kardeşim kek arıların sigortası olayı her mevsim için geçerli değil bu benim görüşüm ben kek i sadece kış arılarını oluşturmak için son sağımı yaptıktan sonra bu da aşağı yukarı ağustoz ayına dek gelir genelde başlarım keklemeye ekim sonu hava durumuna göre kasım sonu gibi devam eder bu zaman dışında ben kek vermiyom arılarıma selam ve dua ile allaha emanet ol.

MİNİK ARICI dedi ki...

Sayın Asım Bey
Allah'ın selamı üzerinize olsun.
Ben genellikle invert şurubu veriyorum.
Kek ve invert şurubunu mukayese edebildiniz mi?
Kek verince kovanda felaket karınca taarruzu oluyor.

Unknown dedi ki...

ve aleyküm selam değerli kardeşim bende yeri geldiğinde invert şurup kullanıyorum kekle şurup mukayesesi ise kek sadece son bal sağımını yaptıktan sonra bu vakitte ağustoz ayı başı kuluçkalıktan 5 ballı çıtayı çekerek bunların yerine önceden süzüp yalattırdığım çıtalara invert şurupla bal kemeri oluşturarak 5 adet çıtayı birer ara ile yerleştirip kolonilerin üzerine kek koyup kekle ana arıyı yumurta atmaya teşfik maksadı ile kullanmaktayım şöyle bir açıklama yapmak gereksimi duydum kendimce keki ben besleme maksadı ile kullanmıyorum.ağustoz kasım ayları arasında nektarın olmadığı yada kıt olduğu dönem olduğundan kek verilince ana arı dışardan getiri var sanarak devamlı yumurta atar bu şekilde de kış arısını oluşturmuş olmaktayız.karıncaya sıra gelince ağustoz ayında pek karınca basmıyor kovanı basarsada pudra döküyom örtü çuvalının üstune. selam ve dua ile allaha emanet ol.