ARI VE ARICI DÜNYASI

ARI VE ARICI DÜNYASINA HOŞ GELDİNİZ

1 Aralık 2012 Cumartesi

SARIYERLİ ARICI DOSTLAR

bu gün yine kekçi bünyaminin misafiri olduk. dün  gerek arı evinin yerini gerek kekçi mustafa abinin yerini bilmeyen sarıyer li arıcı dostlarımızdan Veli TÜRKMEN  aradı beni alemdağa gelirseniz yardımcı olmaya çalışırım  dedim zaten arıevi alemdağında öğleden önce geldiler önce benim arılığımdaki incelemelerini yaptılar ordan arı evine geçtik bir adet plastik taban satın aldılar  sonrasında sultanbeylinin yolunu tuttuk .
 aslında benim için sultan beyline gitmek önem gerektiren durumlardan biriydi şu anda kolonilerim de yavru mevcudu  tabanları çekmeceli olanlarda hiç yok durumlarda varova mücadelesini pudra şekeriyle yapacam allah nasip ederse marmarıs dönüşünden sonra değerli hocam MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ Yrd. Doç. Dr. Mustafa Necati MUZ la tlf sohbetimizde tabanların açık ise varova mücadelesini pudra şekeri ile yapmamı önerdi  koloni başına 100gr pudra şekeri ni sıvı ilaçlar ı çıta arasına dökerek yapıldığı misali çıtalar arasına 100 gr pudra şekerini serpiştirmek bu yüzden 10 kg pudra şekeri çektirdim inşallah hayırlısı olur sonuçları yine paylaşmaya çalışacağım allah nasip ederse
 sarıyerli arıcı Rıza AK ve Veli TÜRKMEN arkadaşlara da 2 torba lık  kek yaptırdık değerli arıcı dostlarım şunu belirtmek isterim ki bu iki arıcı dostlarım kekleri kış döneminde vermek için değil baharda vermek maksdı ile yaptırdıklarını söylediler aslında maksatları gerek arı evini gerek kekçinin yerlerini öğrenmek ve gelmişkende boş dönmemek.bu vesile ile kendileri ile de tanışma şerefine nail olduk.
günün finalinde ise köyümüz de köy içi camiinde akşam namazını kıldık benim arzum namaz dönüşünde eve uğrayıp hem yemeğimizi yemekti hemde çayımızı içmekti  ama sadece caminin çay ocağına da çayımızı içtik yatsıya da kalmadan yola çıktılar Rıza AK abimize ve Veli TÜRKMEN kardeşimize teşekkür ederim sizler tanımak güzeldi.

4 yorum:

Levent UZUNER dedi ki...

Asım Bey pudra şekeri ile mücadeyi bende düşünüyorum. Ne zaman uygulamayı düşünüyorsunuz.

Unknown dedi ki...

Levent kardeş ilk denemeyi bir kaç kolonide önümüzdeki hafta sonu yapmayı düşünüyorum geneline uygulamayı ise şubat ayı içinde allah nasip ederse.

cehri dedi ki...

Pudra şekeri ile mücadele mantıken doğru bir uygulama olsa gerek.Sanırım arılar rahatsız olup hareketlenince varroaların ayakları kayıp yere düşmesi esasına dayanıyor sanıyorum

Unknown dedi ki...

evet
hasan kardeşim pudra şekeri arının vucuduna yayılınca varovanın tutuna bilme şensı kalmıyor burada önemli olan dökülen varova tekrar arının üzerine çıkmadan uzaklaştırmak bu da anca anti varova tabanla mümkün olur.