ARI VE ARICI DÜNYASI

ARI VE ARICI DÜNYASINA HOŞ GELDİNİZ

29 Şubat 2012 Çarşamba

ÇATALCA İHSANİYE KOYÜNDE BİRLİĞİMİZİN EĞİTİM ARARAŞTIRMA TESİSLERİNE ZİYARET

Bu gün sabah saat 07 gibi çıktım evden birliğimizin çatalcadaki eğitim araştırma tesislerine gitmek üzere sabah evden çıktığımda yollarda kar yoktu çünkü belediyemiz sağ olsunyollardaki kar temizliğini yapıp tuzlamalarını da  yapmıştı yollar haricinde heryerde 10 cm cıvarında kar mevcudu bulunmakta idi ümraniye tepe üstüne kadar gittim birlik başkanımız Onur ÇİLENK ve yine birliğimizin üretici danışmanı Veli KARADENİZ ilebirlikte beni beklemekte idiler bindim arabaya koyulduk yola ve yine avrupa yakasından yine birliğimizin Sarıyer bölgesi arıcı danışmanımız Nuray IŞIK hamfediyi alıp ihsaniyenin yolunu tuttuk.
 
İstanbula nazaran ihsaniyede kar yok denecek kadar az dı. iyi kötü 1 aya yakın vaktim geçti bu okulun boyama işlerinde.  Çatalca Kaymakamlığı  bu okulu İstanbul arı yetiştiricileri birliğine tahsis etti birliğimizde dekorasyonunu yaptı bu binayı eğitim araştırma ve arı ürünleri paketleme istasyonu olarak tesis etmeye çalışmaktaarı ürünlerinin paketleme kısmı zemin kat 1.katta bir sınıf  arı ürünleri pazarlama bölümü bir sınıf özürlüler eğitim merkezi bu konuyu biraz açmam gerekirse birliğimizin projelerinden biri İstanbulun hemen hemen her ilçesimde arı ürünleri pazarlama reyonları oluşturmak ve bu reyonlarda engelli kardeşlerimizi görevlendirmek.  yine 1 sınıf misafirhane olarak dizayn edilmekte.
araştırma geliştirme merkemizin okulun bahçesinden görünümü 2 katta ise 150 -200 kişi kapasiteli eğitim ve konferans salonu. bir sınıf üçe bölünüp  değişik amaçlarda kulanılmak üzere hazırlandı. okul iken müdür odası olan oda da yönetim kurulu odası olarak kullanılacak.  
ihsaniye köyüne bu okul yapıldıktan sonra birliğimize tahsis edilen okul atıl duruma gelmişti.
sabahın erken saatlerinde tesislere vardığımızda bizi yönetim kurulu üyemiz sadık BABAOĞLU karşıladı başkanımız Onur ÇİLENG  danışmanlarımız  Nuray IŞIK ve Veli KARADENİZ ile birlikte toplantı salonunu gezdik.
toplantı ve eğitim salonumuzdan görünüm bu salonda 25 martta ilk konferansı Muhsin DAĞAROĞLU hocam arı ürünleri üretim teknikleri konferansını sunacaktır.ve son baharda yine ALLAH CC lühü nasip ederse  ana arı üretim kursu düzenlenecektir bu kursa katılmak isteyenler şu andan itibaren birliğimize müracat etmeleri menfaatlerinedir. ÖNEMLİ önemle belirtmem gereken mevzu ise her iki etkinlikler için birliğimizce değişik yerlerden ihsaniye köyüne araç kaldırılacaktır.
Veli KARADENİZ kardeşimize de kürsü yakışmış bayağı.
eğitim araştırma merkezine gittikten bir süre sonra çatalca ilçe müdürümüz Kadir GÜNGÖR ve yine ilçe müdürlüğnden veteriner hekim Ahmet KEPEKÇİ beyler merkezimize ziyarette bulundular.


tesislerin gezisinden sonra günün anısına çekildiğimiz resim Asım KADIĞLU,Veli KARADENİZ,Nuray IŞIK,Onur ÇİLENG,Kadir GÜNGÖRSadık BABAOĞLU ve Ahmet KEPEKÇİ.
bu karedede ben deniz çıkarak kareye birliğimiz üyelerinden Emin ÇİLENTİ eklenmiştir

tesislerin girişinde geçmişten geleceğe arıcılık müzesi oluşturulmaya çalışılmakta.
tesislerin boyasını yaparken devamlı ziyaretime gelip günlük yiyecek istikakını aldıktan sonra kayıp olan bu şımarık şey birliğimiz üyelerinden yunus abimizinmiş meğersem.

ilçe tarımdaki misafirlerimizi yolcu etmeden aramıza Silivri ilçe tarımdan tanıdık bir dostumuz yüksek zıraat mühendisi Hakan TURAN  kardeşimiz teşrif ettiler tesislerimize. tesisleri kısa bir geziden sonra karnımız acıktı yemeğimizi yedik ihsaniyede sezai abimizin lokantasında
yemekten sonra bir kahvede oturduk. çaylarımızı yudumlarken  Hakan TURAN kardeşimiz  gerek danışmanlarımıza gerek birlik başkanımıza arıcılığa yeni uygulamaya konulan 50 arıcıya bir danışman uygulaması ile ilgili 13.30 da başladığı aktarımlarını 15.30 a kadar devam etti  bu toplantıdan önce ben danışmanı ne yapacam düşüncesinde idim eğer desteklemelerden yararlanmak istiyorsam mecburum danışmanlık hizmeti almaya devletimiz benim adıma yada şöyli diyeyim her danışmanlık hizmeti alan arıcı için 500 tl ödeme yapacaktır birliğimize

Hiç yorum yok: