ARI VE ARICI DÜNYASI

ARI VE ARICI DÜNYASINA HOŞ GELDİNİZ

15 Nisan 2010 Perşembe

oğul kapanları, arılara kat,satılık koloniler ve cafer abinin kovanlarının kontrolü

bu gün işe gitmekten firar ettim gitmediğim de iyi oldu epeyce işleri hallettim sabah saatlerinde öncelikle oğul kapanlarını yerleştirdim bu yıl kapanlara birde kara kovan ekledim ve onu ağaca çekerken çocukluğum gençliğimi epey anımı tazeledim kolayda olmadı tek başıma ağaca çekmek
mart sonu gibi kat atmıştım bu benim alman kızına bu günkü durumu bu şekilde. 4 adet kutunun çıtasını ikişer adet olmak üzere normal çıtanın üst çıtasına montalayarak hemen hemen bir çok kovanıma kabartılıp yumurta atılmasını sağladıktan sonra kutular için ayırdığım 10 koloniyi bunlara aktaracam.
bu kolonidede kutu çıtalarından bir adet mevcuttur

satılık 10 adet koloniden 7 tane kaldı satılık olan kolonilerden görünüm 6- 7 çıtada yavru mevcudu bulunmakta
yeni verilen çıtalar kabartıldı ve ve yavru düzeni ise nerede bütün çıtalara siyaret etmekte karnıyıl f 1 leri ile arıcılık yapmak süper bir duygu çok kısa bir sürede tavan yapmakta mevcut mayıs ayı başlarına kadar atılacak olan yumurtalar kestane balında tarlacı lar olacağından bu günlerde mevcudu ne kadar artırabilirsem o kadar kazançlı olurum.
değerli arıcı dostlarımçok çok önemli bir konuya değinmek isterim kolonilerinizde oğul verdirmek istemiyenlere tavsiyelerim kesinlikle genç analar ile çalışmak bunun yanında çok önemli dediğim konu bu günlerde verilen temel petekler kabartılma döneminde bal akımı yok ise mutlaka petek verildiğinde şurup verilmeli ve eğri yırtık kabartılan petekler mutlaka yumurta atılmadan çıkarılmalı eğrı ve yırtık kabartılan peteklerde ana memeleri takılıp koloni ne kadar sıkışmamış olsa bile bu durumlarda oğul verme olasılığı artmakta.
cafer abinin arılarının haftalık bakımlarını pazar günü hava kapalı olması münasebeti ile bu güne kaldı ikindiden sonra geldi cafer abi arılığıma. araba saksılarda fidanlarla dolu gittik malikaneye indik arabadan fidanları indirdik aman allahım daha bir çok ağaçlar henüz yaprak açmamışken kara dut meyve vermiş birde sim siyah olmuş kayısı çağla boyunda meyva vermiş.
cafer abi olağan üstü durumda olan fidanları ile
kayısı nisan ayının bu günlerinde verdiği yemişlere hayret buradaki kayısılar henüz tam yaprak açmamış
bizim bölgemizde dutlar henüz yaprak açmadı bu ağaçcik meyve vermiş birde meyvesi yenebilecek duruma geldi.
dutlar ise en çok beni hayrete düşüren meyvalar bu mekanda bakalım allah görmeyi nasip ederse önümüzdeki yıllarda bu vakitte meyva vereceklermi


ve arılığın yazlıkçıları geldiler oğul kapanlarını kurarken aşağıda tak tak sesler gelmeye başladı bu ses tanıdık bir sesdi çünkü bir kaç gündür orman içinden sanki birinin yürüdüğünün hissini vermekte idiler buluşmaları bu güne nasip imiş gördüğüm kadarı ile soluk renkli ve büyük olan dişi, parlak ve biraz dana küçükolan erkek.

2 yorum:

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Asım Abi.

İyi güzelde Cafer beyin mekanının nerde olduğunu da bir yazsanda bizde anlasak.

Bahsettiğin dut,Avustralya kara dutu.Ekşidir.Bende de var ama bu zamanda meyve biraz zor.

Şu hayvanlarıda rahat bırak ki ,işlerine baksınlar :)

SLM ve Muhabbetle...

Unknown dedi ki...

baş bakanım cafer abinin mekanı benin arıların bulunduğu reşadiye köyünde