ARI VE ARICI DÜNYASI

ARI VE ARICI DÜNYASINA HOŞ GELDİNİZ

25 Ocak 2009 Pazar

isaklı köyü arıcı ziyaretim

dün yusuf şimşek kardeşimizle yalova kurt köylü arıcı dostumuz yusufa hem ticaret hem ziyaret maksadı ile gitmiştik. bu günde kendi arılarına bakım ve kontrol amaçlı isaklı köyündeki arılığına gitmek üzere beni almaya geldilerbenim arılığım yolumuz üzerinde olduğu için hem almış olduğum çıtaları depoya braktık hemde arılığı ziyaret etmiş olduk. birde ne hikmetse her gelen ziyaretçilerin resimleri genelde burada çekiliyor.tulumlu yusuf şimşek ortada ben diğeri ise yusufun kardeşi

yusuf şimşek arılığının bir kısmının görünümüher yeni başlayan arıcı kardeşlerimize üç beş tane ile başlayın tavsiyesinde bulunuruz genelde yusuf kardeşimiz 2008 mart ayında trakyalı bir kardeşimizle bağlantı kurar ve kovanları kendi götürür ve içine 7-8 çıta 20 nin üzerinde koloni satın alır mayıs ayında resimde görülen yere getirilip yerleştirilir resim kovanların tamamını görüntülememekte çünkü sonrasında tel örgü var aşağı inilmesi o an mümkün değildi.
bu malikanenin en küçük bekçilerinden biri bundan başka 6 mı 7 mi adet kangal bulunmakta

konroller yapılırken bir taraftanda oksalik asit uygulamasını yaptım maşallah sonbahar bakımı mükemmel yapılmış bir kaç tanesini kontrol ettim yavru faaliyeti henüz başlamamış maşallah sonbahar bakımı mükemmel yapılmış arı mevcütleri bir birinden güzel
yirminin üzerindebulunan kolonide sadece bir kovanda 1 çıta bile arısı olmayan kolonisi var onunda bal stoku mükemmel içinden 4 çıtaya yakın mühürlü balını çıkardım kovanı iki çıtaya düşürüp sıkıştırdım

bütün koloniler 5 çıta ile 8 çıta arasında değişmekte tabiki biri hariç önemlisi işe yeni başlayıp bloglardan aldığı yardım ile arılarını mükemmel şekilde kışa sokması oksalik asit uygulama görüntüsü ama ne yazıkki dediğimizle yaptığımız uyuşmadı onlarca kovanda mümkün olduğunca çıtalara damlatmadım bunda ise hem görüntü alınışı hemde konuşma sebebiyle dikkatsizlik ettim.yusuf şimşek in arılığı ve isaklı köyünden bir görünüm isaklıda yalova kurtköy kadarda olmasa dört bir etrafı tepelerle çevrili şirin bir köyümüz.sesler ise yusufun cici kızları ve yeğenlerinin.

4 yorum:

yalovalı arıcı dedi ki...

oh oh bu ne samimiyet daha düne kadar birbirini tanımayan insanlar kırk yıllık dost gibi birbirlerinin işlerine yardım ediyorlar.
Bu arıcılık gibi başka hiç bir meslekte böyle bir dayanışma olurmu acaba.Her alanda rekabet olur aynı işi yapanlar rakiplerinin ilerinin kötü gitmesi için dua ederler.
Asım abininde maşallahı var bir gün başka yerde bir gün başka yerde. bu arada yusuf abinin arılarıda maşallah korkuyordu acaba kışı çıkaracaklarmı diye.
herşeyin hayırlısı bakalım ...

Unknown dedi ki...

evet yusuf kardeşimbu benim arıcılık anlayışım elimden gelen yardımı bütün arıcılara yapmaya hazırım yusuf şimşek kardeşimizin maşallahı var allah arılarını kem gözlerden esirgesin arıcılığa 20 minin üzerinde koloni ile başladı ikl senesi olmasına rağmen yazımdada belirttiğim üzere bloglar yardımı ile işi süper bir şekilde yürütmekte allah yardımcısı olsun.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...
Asım abi keramet siz dostlarda.Siz olmazsanız biz hangi bilgi ve beceri ile kovanları bu hale getirelim.El verdin geldin kovanlarımızı denetledin,oksalik asit uygulaması yaptın.Bizi mahcup ettin.Hastalığım sebepiyle seni yeterince ağırlayamadım.Allah ömür verirse seni ve diğer dostları mekanımızda ağırlamak bize onur verecektir.

rumeysa şimşak dedi ki...

amca ben rumeys sümeyra diyoki birde iyileşmiş resimimi koysun altına da güzelliğimi herkez görsün diyiyor hehe bb...