ARI VE ARICI DÜNYASI

ARI VE ARICI DÜNYASINA HOŞ GELDİNİZ

18 Şubat 2009 Çarşamba

2009 un ilk şuruplaması

reşadiye köyünde cenaze vardı cami imamını babası öldü cenazeden sonra arılığa uğradım havada güzeldi dijital dereceye baktım gölgede 14.8 i gösteriyor bütün kovanları bi kontrol edim dedim kendimce kontrollerde önceden olan göz balları tükenmiş mühür açılımı da başlamış gün bu gündür deyip bir çoğunu şurupladım 8 tane kadar kaldı onların balı iyice idi vermedim ama eve geldikten sonra keşke onlarada verseydim dedim vede nasip olursa yarın onlarada verecem.
bu köpekte benim arılığın fahri bekçisi sadece otel olarak kullanıyor burayı çok da usal. yusuf abi dediğin gibi bu köpek gerçekten dediğin gibi eğitılmiş ve cana yakın buraya gelince aklıma gelior sözlerin her seferinde yiyecek getirecem diyom gelirken aklıma gelmiyor.
bu arada baharın müjdecisi menekşeler açmışlar ama meteroloji yine kar haberi veriyor
kara kovanda mühür söküm başlamış arı önceleri aşağı doğru salkımda idi yavru faaliyeti başladıki arı ilk bakışta gözükmüyor
eh bu bün 2009 un ilk şuruplamasını yaptım inşallah hayırlısı her ne kadar balları var isede kontrollerde dikkatimi çeken önceki kontrolde süper göz balları vardı bunlar tükenmiş ve mühürlü ballarda yavaş yavaş sökülmeler başlamış
eski şurupluklarım hepsi yamulmuşlar allahtan sızdırmaları yok
10 çıta kışa girdiğim kovanlardan biri bu bu günkü kontrollerde 3 çıta üzerinde arı kalmamış üç çıtada üç dür deyip aldım çıtaları şurupluğunu koyup şurubunu verdim ve daralttım.
3 çıta çektim bu kovandan arıların işgal etmediği üçüde bal doluluk oranından bir birinden üstün.


ve bu gün yine kontrollerde epeyce ballı çıta topladım nasip olurda havalar ısının ca tekrar iyada ederim ihtiyacı olanlara dünkü yazımda da belirttiğim gibi bu yıl arılar çok çabuk toparlayacaklar kendilerini bu havalarda bu kadar açık ve kapalı yavru mevcudu ile mart sonuna kadar kış arısı kalmayabilir

2 yorum:

Kozlulu Kadıoğlu dedi ki...

Şuruplama başladığına göre sezonu açtın sayılırı, akraba;
Hayırlı uğurlu olsun.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Asım Abi sezonu açmışsın hayırlı olsun.Ben siftah yapmadım.Belki bu hafta sonu kek verirdim oda havalar 6 derece olacak gibi gözüküyor.
Köpeğinde ücretini ver artık derim.Yoksa hayvan yakında iş bırakma eylemir.yapabilir.( Hatırlarsın Telekom eylem yaptığı zaman eylem etkili olsun diye telefon ve adls hatlarını kesmişti).Benden söylemesi.