ARI VE ARICI DÜNYASI

ARI VE ARICI DÜNYASINA HOŞ GELDİNİZ

2 Nisan 2009 Perşembe

çıtalara temel petek takmaya başladım

salı günü geçen seneden kalan 2 kg temel peteğim vardı onları çıtalara yapıştırdım sıra tellere yapıştırmaya gelince jeneratörü çalıştırdım adaptörü taktım ses seda yok çalışmaz oysaki geçen sene en büyük yardımcım dı paydos edip geldim alemdağa elektronikçiye ölçtü bu çalışıyor dedi demekki işimizi ne yapıyon bununla dedi anlattım bu 1 amper iş görmez deyince geçen sene iyi idi demekki yaşlanmış çarşamba günü ümraniyeye gittim elektronikçileri gezmeye başladım benim işimi görebilecek cihazlar 70 tl den başlıyor sonunda bir elektronıkçiye gittim adam dediki senin istediğin kıbrısta kumar makinelerinde kullanılan onlara sattığımız adaptor var anca o olur dedi 10 amper 15 vat çok amperi benim için dedim ya hemşerim bana 5 ila 8 amper arasında cihaz lazım varmı var bakalım 7 amper bir adaptör çıkardı hah işte aradığım bu ne kadar 55 tl ya olmazmı 50 tl olmaz canın sağ olsun hadi hayırlı işler diyordum olsun dedi aldım cihazı 2 de çift tarafı kıskaçlı kablo. çıktım oradan bu sene( narmanlı arıcı ) ahmet durmuş abimizle hacca giden erdoğan abimizin nalbur dükkanı yolumun üzerinde idi. o da reşadiyede benim arılığın biraz alt kısmında arıcı ona uğradım hayırlı uğurlu olsuna . sonrasında ümraniyeye gelipte yusuf şimşak kardeşimize uğramamak olmaz gittim ziyaretine biraz oturduk öğle namazını kıldım orada yemeğimide ısmarladı allah razı olsun .dönüp geldim alemdağa oradan reşadiyeye 26 tane çıtaya yapıştırdiğim mumları telede yapıştırdım alet süper jeneratörüde yormadı kendide ısınmadı. süper velasıl.

bu günde öğleye yakın arılığa gitmek üzere çıktım evden nişantepeli arıcı müslüm abi yine ismini bilmediğim hemşerim bir arıcı ile kahvenin bahçesinde oturmuşlar sohbet ediyorlar katıldım onlara 2 bardak çaylarını içtim sonrasındada beni arılığıma götürdüler. biraz teftiş ettiler ve onlar döndüler geri.bende hava soğuk kovan aktarma bakım v.s işler yapamayacağımdan. ocağı yaktım krom kaseye su koyup mahmuzu attım içine kaynayınca petekleri çıtaya mahmuz yardımı ile yapıştırdım 5 kg lık pakette 66 adet mum vardı sonrasındada jeneratör ve adaptor yardımı ile tellerede yapıştırdım böylece dün ve bu gün 100 adet temel petek hazır vaziyete getirdik.

8 yorum:

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Asım abi Allah kolaylık versin.

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

selamünaleyküm,

asım kardeşim kolay gelsin.
Allah kolaylık versin.
diyiştireceğin peteklerde kapan için bana biraz ayır Gürolda yokmuş
geçen senen hepsini atmış ne yaparszın bilmemmezlik zor be :))

muratakın dedi ki...

Asım Bey:
Mevsimi açmışsınız hayırlı olsun.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Abi hazır tellenmiş çıtaya olsa ben günde 500 mum takarım::))

Yeni mum takma aparatın hayırlı olsun, bu arada amperi kısa yazma::))

Unknown dedi ki...

yusufum sağol allah razı olsun.
zafer abi sağol allah razı olsun üzgünüm ben onları önceden sattım birine.
murat abi sağol allah razı olsun
bakanım sonuçta onları yine ben telledim ha sen yusuftan aldığım 60 çıtadan bahsediyorsan işimi yavaşlattığından bir kaç tanesine taktım onları ilerleyen zaman a braktım. uyarı için sağol sendende allah razı olsun.

ariciahmet dedi ki...

Asım kardeşim biraz erken deyilmi temel petek için.
Geçen sene ballıkda kullandığın yeni temel peteklı çerçevelerden kuluçkalığın ortasına birtane koy hiç uğraşmadan yumurta atsın .

ariciahmet dedi ki...

Asim kardeş jenerator yoksa arabanın akusu ile aynı işlemi yapabılırsın.daha iyi oluyor.

Unknown dedi ki...

ahmet abi jeneratörüm var arılığımın temel taşlarından biri. temel peteğe sıra gelince benim arılarda 7 çıtadan aşağı yok temel petek vermenin bundan öte zamanı olmaz zannedersem kabarmış petekleri ancak bal akımı zamanında ballıkta kullanırım işi ne arıların şişirsinler kabarmış peteklere bu sene ihtiyaç çok daha 30 kg temel petek kabartılacak.