ARI VE ARICI DÜNYASI

ARI VE ARICI DÜNYASINA HOŞ GELDİNİZ

3 Mayıs 2011 Salı

yazlıkçılar,kanola,karalahana ve akşam arıcıları

 bizim arılığın yazlıkçıları geldiler bu gün saat 15 cıvarında işten paydos edip arılığa gittim arılıkta tak tak sesler geliyor bu ses yabancı değil ilk etapta aklıma yazlıkçılar gelmedi  irkildim sese kulak verdim bunu bir yerden  hatırlayacam  ama laz kafası saat 12 yi de geçmiş. ses kesildi  girdim arılığa bir zaman sonra yine tak tak lar başladı ha dedim bunlar benim yazlıkçılar olmalı demek geldiler yada kış uykusundan karktılar.
 geçen yıl da yayınlamıştım kanola ile kara lahana arasındaki ayrılıkları  kanolanın çiçekleri çok canlı sarı güneş sarısı gibi onunda komple resimi ni çektiydim ama acemi foto çekememişim

bu  çiçekde kanolaya ait  
 bu resimise benim hanımın kara lahanaları bunların çiçekleri ise renkleri daha açık sarı arılar için fark etmiyor hepsini aynı ziyaret etmekteler.
 dün ikindiden sonra arılıkta byapmam gereken işleri yapmakta idim kirazda olan oğul kapanlarında hareketlenme gözlemledim kulağoz  derdi rahmetli dedem bu öncü arılara. arıların geneline bir göz attım oğul çıkarmaya niyeti olan varmı diye arılarımda no problem bu arada yunus geldi bak kulağoz var dedim  ola dedi memlekettemisin  ki kulağoz deyisun. işin espirisi tabiki dostlar bu sabah işe giderken bir arıcı arkadaşla karşılaştım nasıl arılar diye sordum arım kalmadı ama bu dün  akşam üzeri bir oğul geldi  dedi demekki oğul kardeş onu nasibi imiş. bende bu gün kapanları yeniden elden geçirdim
 bu gün kapanları elden geçirirken bu ağaca çıktıydım öyle bir arı sesi ki arılar çiçeğe öyle bir sarmışlarki iki gündür havalar iyi gidiyor çok güzel polen ve nektarakımı var.
 bu gün arıların çok ziyaret ettikleri daha önce görmediğim bu çiçekleri gördüm işlerden dolayı arı çiçekte iken resimleme fırsatım olmadı akşam olmak üzere aklıma gelince resimledim amaitenilen vasıflarda değil tabiki.
sattığımkolonilerin sondan bir öncesini sahibine teslim ettık yunus kantar kardeşim liseden sınıf arkadaşım olan şefik bibere verdiğim  koloniyi getirdikleri kovana aktarır ken hem yağmur yağıyordu birazda hava karmıştı  arı dışarı gidecek durumda değildi birde körükçü acemi durmadan körük sıkmakta arıyı kudurttular aşı olmadık yerleri kalmadı ola dedi yunus bana verdiğin kolonileri ben tek başuma körüğü çok nadir kullanma ile aktardım  bu ne bela idi.  dedim senin arıların kız kardeşi  benimde çok beğendiğim ve daha önce maskesiz körüksüz açtığım bir koloni neyse nasıl olsa gidici değil sadece sahibi ve kovanı değişti şimdilik olduğu yerde çalışma larına devam edecekler şefik kardeşim hayırlı uğurlu olsun. evet kastamonulu arıcı dostum  kolonini alacak iseniz bir an önce buyurursanız sevinirim  bu arada  kolonilerimin çoğu satıldı 7 adet yeni koloni satın aldım karamürselli ali hocamızdan allah nasip ederse yarın da 40  çıta yavrulu arılı  vaziyette tek tek tabiki almaya gideceğim adem yamak kardeşimin bana yapmışolduğu 17 adet ortadan bölgülü çift tarafa uçuş deliği olan kovanlarımı hazırladım böylece 34 adet tek tek çıtaları bunlara koyacam. hazırladım derken şimdiden içlerine bir adet ballı çıta bir adette temel petekli çıta koydumortayada arılı çıtayı koydummu  bir kaç gün sonra yaptıkları memeleri bozup benim karniyol dan meme dağıtımı yapıp bu yılın  ana üretimine start vermiş olacazküçük çaplılar hariç tabiki.

2 yorum:

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Asım Abi.

Ayıp olmuyor mu.İkidir adamları afişe ediyorsun:)

Bu arada benden habersiz ne işler çeviriyorsun bakalım.

SLM ve Muhabbetle...

Unknown dedi ki...

valla eyalet baş bakanım tak tak sesleri ile rahatsız ediyorlar bende radece resimledim deşifre sayılmaz bence. ya baş bakanım tlf la izin aldımya ihtiyarlamışın herhalde hatıralayamıyorsun :)