ARI VE ARICI DÜNYASI

ARI VE ARICI DÜNYASINA HOŞ GELDİNİZ

20 Şubat 2012 Pazartesi

FUARIN 2.GÜNÜNDEN GÖRÜNTÜLER

Fuara Mete AKDEMİR  kardeşimin beni evden alip eve brakması ile 2 gününe de katılma şansı buldum .Mete kardeşm aslen istanbullu arıcı olup arılarını KAYSERİ'nin ERCİYES dağlarının 200 rakımlarında organik bal üretimi tapan kardeşimiz Murat abimde arıcılık hastalıına yakalanmış sannaici abimizden biri allah şifa vermesin. 
Ahmet ERÇİKA abimiz arıcılık ekipmanlarının türkiyedeki imalatçılarından birikendisine çok çok teşekkür ediyorum arıcı dostlarım adına ben 2009 yılında 200 tl verip almanyadan getirttiim nikot ana arı setini dün ve bu gün arıcılarımıza normal fiyatının 120 tl olmasına rağmen fuara özel 60 tl ye hem kendisinde hemde arı evinde arıcı dostlarımıza satışa sunmuştur.
ERÇİKA sahipleri ve personeli günün anısına görünüm
2008 yılından beri sanal ortamdan tanıştıımız Şaban PARLAK kardeşimizle canlı canlı tanışmak bu güne nasipmiş. yine o yıllardan tanıştıımız ve ara ara görüşme şansı bulduumuz Murat AKIN abimiz  dieğer  kardeşimin adını bilemediim için yazamadım yorum olarak yazar sa yayınlarım
sonrasında aramıza yeni blogcu Emin ÇİLENTİ ve eski dostumuz Zafer ANLAYIŞLI  abimizin katılımı ile anı mızı güncelledik.
İSTANBUL arı yetiştiriciler birliimizin yönetim kurulu üyeleri  sekreterimiz ve devletimizin 50 arıcıya bir danışman uygulaması görevini üstlenen danışman ablamız.
fuarda en çok sevindiğim konulardan biri donmuş balın artık ülkemiz insanının da kullanımın da yerini alması oldukça kayda değer miktarda donmuş çiçek balı satışı olduunu gözlemledim.
 
dün akşam bir tv kanalında 5000 euro ya bal satışa sunulduğun haberi geçildiğini duyum aldım fuarda. önce olurmu öyle bişey dedim birde bu afişi görünce demekki yalan haber değilmiş  dedim ve satıcıdan konu hakkında  böyle bir balın varlığını duymuştum ama fiyatını hiç duymamıştım.
 bu kovan yunanistandan getirilip fuarımızda satılan bir kovan modeli
bu kovan da apimiye firması tarafından ahşap kısmının bulgaristandan getirilerek apimiye kapak ve taban ile desteklenip fuarda arıcılarımızın beğenisine sunulmuş apimiye standında,
 Ahmet ERÇİKA abimizin kıbrıstan getirdiği bu ana kutuları ve içindeki arılar fuarın sonunda bana hediye edildi
 fuara özel 60 tl ye satışa sunulan ana arı setin de nikot modeli kuluçkalık 150 adet fincan 50 adet sarı olan fincan tutacağı ve 50 adet te kahverengi olan bu iki aparatı çıtaya bağlayan aparat bulunmakta.
1000 tanede yumurta fincanı aldım üretimda fincan sıkıntısı çekmem en azından



bir adet te ana arı işaretleme aparatı satın alırken en önemli olan 2012 yılının rengi olan sarı ana arı işaretleme kalemini almayı akıl edemedim fuardan.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Asım abi selamlar,uzaklarda olup gidemesekte senin sayende çoğu yeni ürünleri görmüş bulunduk teşekkürler.Sağlıcakla kal.

Unknown dedi ki...

aleyküm selam emrah kardeşim çok daha detaylı salonun tamamından görüntü yayınlamayı düşünüyordum ama bizim buradab yani alemdağdan fuara katılan arı evine yardım ederken erçika firmasından ablamız bizede yardımcı olurmusun deyince orada kapanıp kaldım. samsun lu olup bursadan dan katılan kayaoğlu eldiven firması kardeşimiz ile tanışmaya bile vaktim olmadı sonradannetten konuştuk çok üzüldüm tanışamadığımıza hatta yine sadece netten tanıdığımız bir çok arkadaşla sadece selamlaştık 2. gün senin anlayacağın hiç dolaşma şansım olmadı allah bişeyi nasip etmeyince olmuyor artık ömrümüz olursa seneye allaha emanet ol selam ve dua ile

ARICI MESUT dedi ki...

Asım abi Murat Akın hocamla birlikte çekilmiş olan foto da adını bilmediğiniz kişi Eskişehir Uzman Arıcılıktan Hüseyin Bey
Paylaşımlar için tesekkürler.