ARI VE ARICI DÜNYASI

ARI VE ARICI DÜNYASINA HOŞ GELDİNİZ

4 Temmuz 2009 Cumartesi

arılığıma arı bakanı ve zafer anlayışlı ziyareti

bu güm öğlene kadar çalıştım işim erken bitince eve geldim yemek yedim çay içerken haftalardır kayıp olan zafer anlayışlı aklıma geldi öldümü sağmı bu adam arılığımda 7-8 tane arıcıkları var hiç mi merak etmedi arıcıklarını diye aradımşu an balattayım bakanla gelecez arılığa dedi iyi dedim öğle namazı kılıp gidecek tim arılığa başka bir arıcı arkadaş aradı ana arı varmı var dedim nerdesin evdeyim dedim. geliyom ana almaya buyur dedim çay bitene kadar geldi gittik arılığa 2 ana arı verdim. bazı kontroller yaptım ikindi okundu namazı kıldım başka bir arıcı geldi2 kovanım var balını alabilirmisin gittik evininin bahçesindeki 2 kovandan 10 çıta bal çektik benim arılığa getirip süzecektik makine arılıkta yok öğle namazı kılarken hayatımda ilk kez gördüğüm ve benim arılığımın 100 mt ilerisinde arıları olduğunu söyleyen biri geldi makinayı istedi versen bir türlü vermesen bir türlü kalbimden geçen ses hani sen arı ve arıcı dostu sun ya ver gitsin verdim gitti bu gece sağım yapıp sabaha brakacaklarmış arılığa arıcı abiya dedim sen yarın getir makine arılıkta yok beni arılığa getirip braktı tam sebzeleri sulayacaktım geldi bizim bakan ile soygun yemiş zafer. abi hırsız evine girmiş bula bula 2 pantolonunu çalmış böylebir hırsıza bilmem ne demeli.
arılık cıvarında pek meyve yok aslında varda meyve zamanı bitmiş neyse benim kapan kurduğumyabani kirazdan bir miktar nasiplendi bakan sonrada bitişik komşunun bahçesinde dut vardı birazcıkda ordan nasiplendi. zaferin ineboluya götüreceği kovanlar denetlendi yola hazırlandı öncesinde benim trakyaya götürmemi istediği iki kovan birleştirilmek üzere birinin anası kafeslenip içlerine koku sıkıldı diğer kalanlar yarın nasip olursa birleştirilecek

bu arada gürol tiryaki kardeşimin bana yaptığısır alma tezgahı ile 21 adet çiftleştirme kutularının katlarınıda getirdi zafer abi sağ olsun.
bu sene kestane zamanında faydalanamadık inşallah ay çiçeği ve daha sonraki sağımlada allah nasip ederse
beni eve braktıklarında hava epeyce karamıştı evimin önünde taşdelen suyunun bir kolu akmakta bakan bu sudan içerken telefonla remini çektim ama pek belirgin olmadı. bunun yanında telefonum bozulunca 3,2 megapisel kameralı tlf aldımki makine gezdirmekten kurtulayım diy ama ne yazıkki makinanın yarısı kadar bile netlikte değil resimler. anca unutulunca makine bir nebze idare eder yada henüz çekim özelliklerini öğrenemedim.

3 yorum:

yalovalı arıcı dedi ki...

işin bittiya gez bakalım öyle arı ve arıcı dostu yazmak varmı verecen tabi herkese ne isterseler.

telefonun hayırlı olsun 3.2 megapiksel yazdığına bakma sen onların çekimi kendi ekranlarında net olur anca pc ekranın yayılınca çözünürlük diye bişe kalmaz.8 megapiksel resim çeken bir telefon 2 megapiksel çekim yapan digital foto makinesi kadar net resim çekemez çünkü o bir telefon resim çekme makinesi değil

Unknown dedi ki...

ne gezmesi be abi öğleye kadar iş öğleden sonra yarı gecelere kadar arılık hemde senin gibi evimin yanı başında değil 4 km uzakta evden arılık birde bu ara herkes beni bekliyor bal sağımına 3 kişinin kini bitirdim birde yarın akşam gidecez nasip olursa tekirdağ istikametine evrakların hazırlanması işten nefes almaya fırsat yok sen gez bakalım diyon kim geziyor yoksa bakanmı.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Asım abi.

Sır alma tezgahanı bu sezon kullanamayacağım diye düşünme.Elbet olur bir kullananı !