25 eylül itibari ile ballıkları söktüm önceki yıllarda ballıklar varken sarmaşıklardan bal ve polen geldiğinde ballıklara koyarlardı bu yıl stoklarını tamamen kuluçkalıklarda yaptılar sağolsunlar beni yormadılar ballıklardaki petekleri kup kuru olarak aldım ve depoladım. isteyenlere kabarmış petek satabilirim. çünkünkü heryıl bir koloniye 13 ila 15 çıta arasında temel petek kabarttırdığımdan dolayı bu peteklere ihtiyaç duymamaktayım. ben kabartılmış petek alıcısı olaydım şu anda alırdım çünkü ilk bahar yaz aylarında alınan petekler çoğunlukla sönen kolonilere ait olduğunu hastalıktanmı açlık tanmı ne sebeple söndüğü bilinmeyen kolonilere ait olmakta bu sebeplede alıcının kolonilerinede bulaşmakta..
bir kaç yıldır topladığım kabarmış petekleri bal taşıma kaplarına koyarak içine formik asit dökerek saklamaktayım hiç bir sorun olmadan yani güvelenmeden bahara çıkmakta
şu an itibari ile koloni güçleri oldukça iyi ballıklı olan kolonilere henüz kek verme olayına bu gün başladım ana arı üretim kutularında bu yıl önceki yıllarda yaşamadığım terk olayları yaşadım önceki yıllarda açlik terkleri olurdu bu yıl da tokluk terkleri olmakta ana kutularım 3 tam çıtalık ana arıya yumurta atmaya fazla yer kalmayınca terk edip gittiklerini gördüm hat ta bir keresinde kovandan hızlı bir şekilde kaçış olduğunu görünce kapısını kapadım giden gitti kalan lar yeter dedim kendimce. hiç bir yere konmadan ormana daldılar bir saat zarfında baktım kovana dönüş başladı hatta ana arı üzerime kondu kafesleyip kovanın üzerine koydum. sonrada kovanın yan iki çıtası iç dış yapılarak böylece anaya yumurtlama alanı açmış oldum.
4 yorum:
Asım abi Formik asidi kabarmış petekleri saklamak için saklama kaplarının içine güvenle nasıl döküyorsun.
Asım Bey kabarmış çerçeveler hangi ilde ve tanesi kaç lira acaba
mustafa bey ben istanbulda arıcılık yapmaaktayım çerçevelerde istanbulda adet fiyatı 20 tl
adsız yorum yapan kardeş çıtaları saklama kabına dizmeden ünce döküyorum sonrasında çıtaları diziyorum.
Yorum Gönder