ARI VE ARICI DÜNYASI

ARI VE ARICI DÜNYASINA HOŞ GELDİNİZ

19 Aralık 2008 Cuma

arılık ziyareti

bu gün cumadan sonra arılığa gittim. hava çokgüzel olmamasına nazaren arıların çalışması yazı aratmayacak şekilde seyretmesi güzeldi. bu arda bizim misafir banbusun işini bitirip kovanın musluk altına atmışlar bu kadar misafirlik yeter kendine başka barınak bul diye çok söylediler anlamadı sonunda infaz ettiler.
benim kara kovan kalkan olduğu için kapıdan çbakılıp çekilen resimde sanki kimseler yok gibi mevcut az oysa.
makine içeridoğru sokulup çerçevelerin dikinden resim çekilince mevcut iyi gibi


arılığa gidince kendimi mayıs yada hazıran ayında zannettim etraf sanki oğul brakmış gibi arı kaynıyor eyvah dedim yine depoya giriş deliği buldularsa yandım gerki bal kovanlarına girmeleri mümkün değil ama yinede korktum girmemişler. yağmalananmı var diye hemen kontrol ettim kimsede ters bir durum yok sarı yerine beyaza yakın polen gelişi var kovanların genelinde zannedersem fındık çiçeklerinden alıyorlar. velasil iyi bir gündü ama bir taraftanda içim yanıyor çünkü arı ömrünü bitiriyor bu uçuşlarda hergün onlarca arı gidipte dönemediğini de düşünürsek bahara yine 2-3 çıtayla çıkarız bu vaziyette.
benimde bir tane anası olmayan 2 çıtalık bir arım var mevsimin kış olması vesilesi ile şimdilik ses seda yok havalar biraz kapalı olsa başka kovana birleştirecem geri gelecek olanlarda hemen yanındaki kovana misafir olurlar kabul edilirseler.aslında yedek anam var ama yedek ananın olduğu arı daha güçlü bunlardan .

2 yorum:

mahmudiyearicilik dedi ki...

Kara kovanın görüntü çok güzel maaşallah petekleri kalkan olarak örmeleri de mevcut az gibi görünsede iyi.

saygılar

d.m.t dedi ki...

Bambus sonunda öldü demek!
Vah canım; baharı göremedi.