ARI VE ARICI DÜNYASI

ARI VE ARICI DÜNYASINA HOŞ GELDİNİZ

24 Şubat 2013 Pazar

arılarda yavru ve stok durumu

bu gün aşağı yukarı 20 küsür günden beri kolonilerde kapak açtığım yoktu kayıtlarda stok ve yavru durumlarında sorunlu yazanları açıp kontrol ettim o günkü kayıtlara göre süper durumlarda sayılırlar.
 evet bu durumlar aslında tehlike çünkü yavru çerçevesinin etrafında bal stokları bitmiş durumda bu tür kolonilere acil müdahale edilmezse sonu olabilir aşağıdaki resimlerin hepsini sorunlu olanlarıni çektim
 yavru etraflarında birazcık balları kalmış durumdalar  acil olarak kasım ayında hazırladığım ve stokda bekleyen invert şurupları sorunlu olanlara buzdolabı poşeti ile servis ettim.
 yavru alanlar bayağı genişledi  şu anden itibaren koloniler sıkı bir şekilde beslenmeye alınmalılarki sorun yaşamayalım.
bir kat yavru çıkmış ikinci ye bir çok yavru kapanmış durumlarda
 20 gün öncesinde üst kısımlarda bayağı sırlı balları mevcutleri vardıbu gün yavrulu olan orta kısımlarda 3-4 çıtada neredeyse bal kalmamış durumlarda.
bu şekilde olan kolonilerde acil desteklemeler yapılmaz ise havalar ani soğuyup salkıma çekilirse yavrunun üzerinde salkım yapacak olan arıların sonları olabilir.

3 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

sayın Kadıoğlu ,bal tüketimi çok fazla,dikkat etmek gerekiyor,bilhassa yavru döneminde kontrolleri aksatmamak gerekiyor,kolaylık ve başarı dileklerimle

Unknown dedi ki...

evet ilhami abicim bu yıl yavru olayı çok erken başladı inşallah arıcı dostlarımız uyanık davranıp gaflete düşmezler bu durumlarda kenar çıtalarda bal olması hava soğuyup salkım durumuna geçerseler çok tehlikeli olabilir.

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

Asım kardeşim,
yerinde müdahele her zaman hayat kurtarır. Sende onu yapmışsın hayırlı olsun.