ARI VE ARICI DÜNYASI

ARI VE ARICI DÜNYASINA HOŞ GELDİNİZ

10 Mayıs 2012 Perşembe

bozuk petek ve sebep oldukları istemediğimiz durumların oluşumu

değerli arıcı kardeşlerim kabartılmak üzere kolonilerimize verdiğimiz peteklerin gerek bizim tele yapıştırmada yaptığımız hatalardan bazende nektar akımının olmadığı ve beslemede yapmadığımız vakitlerde peteklerin değişik yerlerden kesildiğine şahit oluruz  ben şahsen kabartılmak üzere verdiğim petekleri  sık sık kontrol ederim kesilen varsa kesinlikle ıskartaya ayırırım çünkü bu durumda olan petekler i acır isem bir vakit gelir acınacak olan ben olurum.
acınacak duruma düşecek hale gelmiş vaktinde bu durumdaki petek acınmış çıkarılmadı kovandan oğul değil oğullar gitmiş sahibi de arkasından ah vah etmiş,
yine telin yapıştırılmasında oluşan bozukluk buraya yüksükler yapılmış yine bu görüntü üst resimin bir kısmının ayrı bir görüntüsü velasıl bozuk petekleri kovanlarımızda acıyarak saklarsak acınacak duruma düşeriz her ne kadar ana arımız genç olsun oğul vermeyen bir ırk olsun bu pozisyonlarda oğul vermemesi mümkün değildir.

2 yorum:

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

asım kardeşim;
önemli bir deteya işaret etmişsin, önemsiz gibi görünen bu durum başımıza iş açabilir.kovanın yrısını agaçlarda bulabiliriz. Paylaşımın için teşekkürler.

Unknown dedi ki...

üstad aslında teşekkür paylaşıma vesile olan arı bakanı forumundaki kardeşimize oraya yüklemeye çalıştım resimleri başaramadım başaramayınca blogda paylaşıp link yayınlamak zorunda kaldım