ARI VE ARICI DÜNYASI

ARI VE ARICI DÜNYASINA HOŞ GELDİNİZ

16 Eylül 2008 Salı

geçen cumartesinden kalanlar

bu resimler aslında geçen cumartesinden kalma makinayı arılığa gittiğimiz mehmet çiftçi abinin arabasında unutunca resim ve haberler bu güne kaldı.eşek arı kapanlarındaki sirke ve kolayı yeniledim 5 dakika içinde 10 tane kapana 57 tane eşek arısı girdi bu da demektir bir kovan arıyı kurtardık.
pürenlerde bayağı gelişme vardı geçen hafta ama bu hafta yani bu gün aynı şeyi söyleyemiyecem işerim yoğunluğu ile resim çekemedim aslında geçen hafta cuma günü yapmam gereken oksalik asit uygulamasını gecikmeli olarak bu gün ancak uygulayabildim.
bütün kovanları ilaçladım sadece kafa maskesi ile hiç bir tane ısırılmadım benim 19 no muğla arısını sona braktım bazen huysuzluğu üstunde oluyor.
bu gün kovanlar haricinde etrafla ilgilenemedim zaten saat 17 den sonra gittik dikkatimi çeken şeylerden biri kovan içindeki mevcut buradan götürürken katlı kovanların ın en az olanı 14 çıtaya sığmayacak kadar çok idiler şu an ise 8-9 çıta arasında ancak var lar.
sadece muğlalı hariç üst örtü mezini açtım arı tamamen üst katta zannettim ilaçlama yapmak için katıda sökmek zorunda idim çünkü arı bakanımdan aldığım direktifte oksalik asit mümkün olduğu kadar çita üst lerine dökülmemesi gerekiyor çünkü arı uzun bir süre bu çıtaların üzerine konmuyor. katı söktüm alttada bir o kadar arı mevcudu yani şu an benim muğlalı 2 kata sığmayacak kadar güçlü ama illellah dedim böyle bir şey olmaz ya yüzlerce arı aynı anda saldırıya geçti önümü görmem mümkün değil zoraki alt katı ilaçladım katı yerine koydum örtüyü ürttüm kapak koymak mümkün değil arı kane gibi örtüye yapıştı epeyce ısırıldım maskeden dahi olsa çoraptan tahminimce bu hayvan yavruya yattığı dönemler çok hırçın oluyor trakyada bak sağımında ve alemdağda oluşturduğumyeni kolonilerin zamanında aynı hırçınlıkları yapmıştı.

1 yorum:

Arıcı 07 dedi ki...

Asım Bey;Benim arılarda Muğla ve kafkas...İçlerinden ürettiğimiz yeni beyler Muğla ile kafkasın melezinden oluştu...Gerçekden çok saldırganlar...Beni arı sokması şu anda hiç etkilemiyor.Çok az acıttığını hissediyorum.Ancak maskesiz dolaşmak mümkün değil.Bu gidişle erken ilkbaharda tüm anaları İtalyan melezine dönüştürmem gerekiyor.Çünkü;Akdenize uyumlu tek ırk italyan.Hoşça kal...