ARI VE ARICI DÜNYASI

ARI VE ARICI DÜNYASINA HOŞ GELDİNİZ

12 Mayıs 2008 Pazartesi

Temel KARLUK ve arılığı

temel abinin kovanları geçen yılki yerine nazaren çok süper bir yerdeler hem dere rüzgarından etkilenmiyecek
hemde arılar derenin kirli suyundan korunmuş olacaklar abimiz in kovan
larını kontrol maksadıyla bu gün 18
den sonra arılığına gittik oğul veren bir kovanı vardı onu kontrol ettik dölsüz ana içeride dolaşmakta idi düzenledik katı çözdük ve kapadık
yine başka içerde arının sıkışık olan birini açtık katta2 çıtada yavru var katı çözdük kuluçkalığı kontrol maksadıyla hemen hemen bütün çıtalarda ana memesi vardı ana arı gayet fiziği düzgün güzelde yumurta atıyor kat koyum esnasında aşağıdan kata çıta çekilipte kuluçkalıkta biraz rahatlık oluşturulsa zannedersem oğul eğilimi olmayacaktı abimiz güzel arılar satın almış allah hayırlı uğurlu eder inşallah.

temel abinin arılığından bir görünüş.

arılıkta işimiz akşam olma ve soğuk olması vesilesiyle bu günlük bitmişti gözüm bir kaç metre ön taraftaki ve alt resimde maskenin içinde olan oğul gözüme ilişti maskeyi çıkardım sırtımdan kollarını düğümledim hemen arıyı içine silkeledim. abim bak bir tane daha var orada dedi kovan getirdi onuda onun içine silkeledip koyduk tezgaha.




ben almış olduğum oğul fena sayılmaz. abimle birlikte bu gün beni arayıp arılarımın önü çok arı ölüsü dolu diyen ahmet abimizin arılığına gidip baktık sebebi yağmacılık çünkü arılık etrafında daha önceden ballı olduğu anlaşılan mum kırıntıları mevcüttü.
abim sağ olsun beni arılığıma kadar getirip braktı önce alt resimde görülen memeleri monte ettim ama nafile imiş daha sonra maskedeki oğulu ruşete aktarıp katatıp depoya koydum sebebi ise onun arılarını çiftleştirme kutularına taksim edip ana memelerini vermek janter kutumuz ise nerede ise gelir.



temel ağabi geçen yıl yaşadığı hüsranı inşallah bu yıl yaşamaz. geçen yıl temel abimiz in 100 e yakın kovanı trakyada içinde tek çıta brakmak kaydıyla bütün kapalı ve açık yavrulu çıtalar sağıma tabi tutulmuştu bu sağımla abimizin sorumluluğu bulunmayıp ortağı olan kişi satın almış olduğu çoklu bal süzme makinesi açık ve kapalı yavrulara zarar vermeyeceğ
i zannedilerek bu uygulamaya gidilmiş ti.






bu ne süper ana memesi koloninin oğul vermemesi için yaptığımız kontrolde 10 çıtada 20 nin üzerindeana memesi vardı bunu ve bunun gibi 2 memeyı kesip anasiz olan bir kovanıma monte ettim ama nafile imiş çünkü taşıma sisteminde anneler ölüyormuş.


2 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

Asım abi geçen sene Ali türk bu senede ben (söz dinlemedim ya) kapalı memeyi taşıdım ve öldüler işte sende yaşadın artık bu konu kural haline geldi diyebiliriz kapalı ana arı memesi sarsmadan dahi olsa taşınmamalı.

Şükrü KOCA dedi ki...

Hayırlı işler
Asım Abi,
Abi ben iki km bir mesafeye araba ile gittim ve bir arıcı amcadan 3 adet ana memesini alıp araba ile geri getirip kovana verdim. Üçü de çıktı. Ana memelerini de elimde taşıdım. Allahın izni ile çıkar.